Η κοιλάδα με τις πεταλούδες στην Πάρο

Μία μικρή όαση λίγο έξω από την Παροικιά

Η κοιλάδα με τις πεταλούδες Tiger moth στην Πάρο

Η κοιλάδα με τις πεταλούδες στην Πάρο

Επτά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παροικίας, βρίσκεται η κοιλάδα με τις πεταλούδες. Πρόκειται για ένα βιότοπο με μία μικρή πηγή, που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. Κυπαρίσσια, πλατάνια, πικροδάφνες, χαρουπιές και οπωροφόρα δέντρα. Ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για την πεταλούδα Tiger moth. Μία καφε-κίτρινη πεταλούδα με λίγο μαύρο και λευκό και δύο πορτοκαλοκόκκινα πίσω φτερά, που φαίνονται όταν πετάει.

Οι πεταλούδες μαζεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Ύστερα, το Σεπτέμβριο τα θηλυκά αναζητούν θαμνώδεις περιοχές όπου εναποθέτουν τα αυγά τους και μετά πεθαίνουν. Οι κάμπιες βγαίνουν από τα αυγά τον Οκτώβριο και μεταμορφώνονται σε πεταλούδες τον Μάιο.

Από τον Ιούνιο, οι πεταλούδες έρχονται και πάλι στην κοιλάδα και μένουν προσκολλημένες και σχεδόν ακίνητες πάνω στα δέντρα έως τον Αύγουστο που ζευγαρώνουν.

Οι επισκέπτες μπορούν ν’ απολαύσουν την ομορφιά τους, θα πρέπει όμως να είναι προσεκτικοί, να μην κάνουν θόρυβο γιατί πανικοβάλλεται ο πληθυσμός και παράλληλα καταναλώνει αποθηκευμένη ενέργεια που προορίζεται για το ταξίδι του το Φθινόπωρο και την αναπαραγωγή του.

Πριν την επίσκεψή σας ενημερωθείτε στο 2284091211 και στο parosbutterflies.gr

Φωτογραφίες

Μονοπάτι στην κοιλάδα των πεταλουδών Πέτρινο γεφύρι στην κοιλάδα των πεταλουδών Πεταλούδες tiger moth μέσα στην κοιλάδα Πεταλούδες tiger moth πάνω στα φύλλα Η κοιλάδα των πεταλουδών στην Πάρο

Βρείτε μας

Σχετικά με το aboutparos.gr

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

Contact information

Διαφημιστείτε
Webmaster | Administrator

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το aboutparos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα aboutparos είναι ανεξάρτητες από το aboutparos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το aboutparos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή